Zelf een website maken

Wij bouwen ijzersterke WordPress websites, webshops & meer…

★★★★★

Offerte aanvragen

Goed aanbod & Snel starten

Portfolio & inspiratie

Bekijk onze eerder opgeleverde projecten.

Waarom WordPress?

Vergelijk alle CMS systemen met WordPress.

Zelf een website maken

Zelf een website maken is tegenwoordig niet meer zo ingewikkeld als het vroeger was. Project Direct kan je helpen om jouw ideale bedrijfswebsite te ontwerpen, bouwen en lanceren. Ook denken wij graag mee naar de mogelijkheden om jouw bedrijf goed op de kaart te zetten. Maar er zijn tal van tools, platforms en tutorials beschikbaar waarmee iedereen zonder programmeerkennis een professionele website kan maken.

In 6 stappen zelf een website te maken

Stap 1:
Bepaal het doel en de doelgroep van je website Voordat je begint met het maken van je website, moet je eerst duidelijk bepalen wat het doel is van de website en voor wie deze bedoeld is. Wil je een portfolio-website maken, een blog, of een webwinkel? Wie is je doelgroep en wat willen ze vinden op je website? Door dit duidelijk te bepalen, kun je een gerichte strategie voor je website ontwikkelen.

Stap 2:
Kies een website builder of CMS Er zijn verschillende opties beschikbaar om je te helpen bij het bouwen van je website. Een website builder zoals Wix, Weebly of Squarespace biedt een eenvoudige en intuïtieve interface waarmee je zonder programmeerkennis een website kunt maken. Een CMS zoals WordPress of Joomla biedt meer flexibiliteit en aanpassingsmogelijkheden, maar vereist wel enige technische kennis.

Stap 3:
Kies een domeinnaam en webhosting Je hebt een domeinnaam en webhosting nodig om je website online te krijgen. Een domeinnaam is het webadres van je website, bijvoorbeeld www.jouwbedrijf.nl. Webhosting is de ruimte op een server waar je websitebestanden worden opgeslagen. Er zijn verschillende webhostingbedrijven beschikbaar waar je een abonnement kunt afsluiten.

Stap 4:
Ontwerp je website Met behulp van de website builder of CMS kun je beginnen met het ontwerpen van je website. Kies een sjabloon of thema dat past bij je doelgroep en het doel van je website en pas deze aan naar je eigen stijl en behoeften. Voeg tekst, afbeeldingen, video’s en andere inhoud toe om je website compleet te maken.

Stap 5:
Optimaliseer je website voor zoekmachines Om ervoor te zorgen dat je website goed wordt gevonden door zoekmachines zoals Google, is het belangrijk om je website te optimaliseren voor SEO (Search Engine Optimization). Dit omvat het gebruik van relevante zoekwoorden, het verbeteren van de laadsnelheid van je website en het toevoegen van meta-beschrijvingen en -tags.

Stap 6:
Publiceer je website Als je tevreden bent met het ontwerp en de inhoud van je website, is het tijd om deze te publiceren. Controleer nogmaals alle pagina’s op fouten en maak een back-up van je websitebestanden voordat je deze publiceert. Nadat je website online is, is het belangrijk om deze regelmatig bij te werken en te onderhouden.

Zelf een website maken samengevat:

Zelf een website maken kan een uitdagend en leuk proces zijn. Door gebruik te maken van de beschikbare tools en platforms en deze stappen te volgen, kun je zonder programmeerkennis een professionele website maken die aansluit bij jouw behoeften en die van je doelgroep. Uiteraard kan Project Direct – Webdesign Hoofddorp je helpen om jouw ideale bedrijfswebsite te ontwerpen, bouwen en lanceren. Ook denken wij graag mee naar de mogelijkheden om jouw bedrijf goed op de kaart te zetten.

Maar waarom zou je zelf een website willen maken?

Er zijn verschillende redenen waarom je zelf een website zou willen maken, of het nu voor persoonlijke of zakelijke doeleinden is. Hieronder staan enkele belangrijke redenen waarom het de moeite waard kan zijn om zelf een website te maken:

 1. Creatieve expressie: Een website biedt de mogelijkheid om je creativiteit te uiten en te laten zien wie je bent. Of je nu een portfolio-website maakt om je werk te laten zien of een blog over je hobby’s en interesses, het bouwen van een website biedt de vrijheid om je eigen unieke stijl en persoonlijkheid te laten zien.
 2. Zichtbaarheid en bereikbaarheid: Het hebben van een website kan je zichtbaarheid vergroten en je bereikbaarheid verhogen. Of je nu een bedrijf hebt of gewoon jezelf wilt promoten, een website maakt je toegankelijk voor een breed publiek en kan potentiële klanten of bezoekers aantrekken.
 3. Professionaliteit: Een goed ontworpen en goed onderhouden website kan je professionele imago versterken. Het hebben van een eigen domeinnaam en e-mailadres kan bijvoorbeeld meer geloofwaardigheid en vertrouwen creëren bij potentiële klanten of werkgevers.
 4. E-commerce: Als je een online winkel wilt starten, heb je een website nodig om je producten of diensten te presenteren en te verkopen. Het bouwen van je eigen webwinkel biedt de mogelijkheid om je producten op jouw manier te presenteren en aan te passen aan jouw specifieke behoeften.
 5. Leerervaring: Het bouwen van een website kan een leerzame ervaring zijn en je waardevolle vaardigheden bieden op het gebied van webdesign, programmeren en marketing. Het kan ook een kans zijn om nieuwe technologieën te leren en jezelf uit te dagen om creatieve oplossingen te vinden.
 6. Kostenbesparend: Zelf een website maken kan kostenbesparend zijn in vergelijking met het inhuren van een professionele webdesigner. Met de beschikbare tools en platforms kun je een professioneel ogende website maken zonder de hoge kosten die vaak gepaard gaan met het inhuren van een professional.

Samengevat om zelf een website te maken

Kortom, het bouwen van een website biedt verschillende voordelen, waaronder creatieve expressie, zichtbaarheid, professionaliteit, e-commerce, leerervaring en kostenbesparing. Of het nu voor persoonlijke of zakelijke doeleinden is, het bouwen van je eigen website kan een waardevolle investering zijn in jezelf en je toekomst. Uiteraard kan Project Direct – Webdesign Hoofddorp je helpen om jouw ideale bedrijfswebsite te ontwerpen, bouwen en lanceren. Ook denken wij graag mee naar de mogelijkheden om jouw bedrijf goed op de kaart te zetten.

Jouw website laten maken door ons

Uiteraard begrijpen we dat je deze werkzaamheden uit handen wilt geven. Graag helpen we je met het hele proces van A tot Z.

Webdesign Hoofddorp, Project Direct, Website laten maken in Hoofddorp, Website laten bouwen in Hoofddorp, Wordpress Hoofddorp, WooXCommerce Hoofddorp, Webshop laten maken Hoofddorp, Webwinkel laten maken Hoofddorp, Webshop laten bouwen Hoofddorp, Webwinkel laten maken Hoofddorp, Freelance webbouwer Hoofddorp, Freelance website bouwer Hoofddorp, Freelance website maker Hoofddorp, Freelance websitedesigner Hoofddorp, Webdesign Buro Hoofddorp, Webdesign Bureau Hoofddorp, Webdesign Hoofddorp, Webdesign agency Hoofddorp, Webdesign specialist Hoofddorp, WordPress specialist Hoofddorp, WordPress professional Hoofddorp, WordPress hosting Hoofddorp, WordPress onderhoud Hoofddorp, WordPress webwinkel onderhoud Hoofddorp, WordPress webshop onderhoud Hoofddorp

Timo van Tilburg
Creatieve duizendpoot

Spreekt dit je aan? Graag komen we in contact met jou als ondernemer! 

In het kort:

Wij zijn Project Direct behulpzaam in het direct helpen van kleine zelfstandigen, mkb’ers en uiteenlopende initiatieven in verschillende sectoren met hun website, webshop en communicatie.

Ook bieden wij B2B partnerschappen aan voor collega mediabureaus.
Vraag naar de mogelijkheden.

Onze happy klanten:

Want dit schreven ze over onze service:

 • 5 star review  Timo heeft voor Boat Bike Tours in korte tijd een mooie platform website gemaakt. We zijn dik tevreden.

  thumb Jossie Verkerk

  4 star review  Mijn ervaring met Timo & Project Direct is heel positief. Timo kan heel snel schakelen. Is er een probleem met de website, dan lost hij het snel op. En zijn er nieuwe issues die je wilt ontwikkelen, dan staat hij voor je klaar en heeft hij in een mum van tijd iets staan waar je blij van wordt :-) Kortom, ik kan Timo zeker aanraden!

  thumb Linda Bood-de Jong
 • 5 star review  Service goed, korte lijnen, snelle oplossingen. Kortom zéér tevreden!

  thumb Stucmeesters Hoorn

  5 star review  Timo is zeer deskundig en denkt met je mee. Heel fijn contact en zeer snel in reageren. Als starter heb ik heel veel aan hem gehad. Het eindresultaat is een fantastische en zeer professionele website!

  thumb Marion Kooij
Bel directOfferte aanvragen